Gauldal VGS > Fagtilbud > Børsemaker

Børsemaker

Børsemaker er en landsdekkende linje med 8 elevplasser på Vg2.  Her jobber man for å dekke behovet i samfunnet for tjenester knyttet til våpen og våpenbruk, og man jobber for å føre videre et yrke som er knytt til jakt- og skytterkulturen.

Her får du mye praktisk arbeid og grunnleggende kunnskap om oppbygging og virkemåte for ammunisjon og skytevåpen.

Når du gå inn i faget produksjon, så handler det om reparasjon og ombygging av skytevåpen, samtidig har man utvikling av nye våpen og våpendeler. Faget handler også om gamle handverksteknikker.

Innen faget produktutvikling vil man se på en hel prosess med planlegging, dokumentasjon, vurdering og kvalitetssikring.  Her vil man se på våpenteknikk og kreativ utforming av design.

Underveis i opplæring vil det ved Gauldal Videregående Skole være fokus på praktisk arbeid med materialer, verktøy og teknikker som er tilpasset yrket for en børsemaker.

Etter Vg2 børsemaker gir skolen tilbud om Vg3 i skole.  Man kan også ha opplæring i bedrift før man melder seg opp til svenneprøve.

Inntakskrav er Vg1 design og håndverk eller Vg1 teknikk og industriell produksjon. Vi anbefaler TIP som det beste grunnlaget. Vg1-elever som ønsker fordypning i børsemakerfaget som en del av prosjekt til fordypning, kan henvende seg til Gauldal VGS.

Her er to Vg1-elever, fra Bergen og fra Hadeland, som var på hospitering i februar 2015

Marius Meldal
Sist oppdatert: fredag 6. februar 2015